Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Gönüllü Deniz Arama-Kurtarma Ekibinin Örgütlenmesi

Avrupa’da, kıyıda arama ve kurtarma faaliyeti sivil toplum örgütleri tarafından organize edilmektedir. Başta İngiltere olmak üzere tüm kıyı yerleşim birimlerinde   gönüllü deniz arama-kurtarma birimleri vardır. Bu sivil örgütlenme 150 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu süre içinde, deniz kazalarında birçok başarılı kurtarma   operasyonu gerçekleştirmişlerdir. İki büyük dünya savaşında kıyılardaki aranma-kurtarma faaliyetine ilk müdahale eden ekipler bu yerel ve gönüllü arama-kurtarma   ekipleridir. Yurtdışında bu örgütlenmelere devletin önemli desteği vardır. Başlangıçta kürekli ve yelkenli teknelerle yapılan arama-kurtarma faaliyeti, günümüzde   çağdaş teknoloji ile donatılmış şişme botlu sürat tekneleri ve özel tasarımlı pilot botlarla yapılmaktadır. Ekibi oluşturan kişiler, tamamen gönüllülerden oluşmakta,   güncel hayatta herkes kendi mesleğini sürdürmekte, fakat bir kaza haberi, yardım çağrısı veya S.O.S. alındığında ekip hemen biraraya gelip kurtarma botuyla kaza   yerine yetişmektedir.

Sinop’ta sonucu ölüm ve yaralanmayla biten birçok deniz kazası olmuştur. Özellikle 1999 Marmara Depremi’yle sivil toplum örgütlerinin, gönüllü arama-kurtarma birliklerinin çabaları ve başarıları herkes tarafından bilinmektedir. İçinde bulunduğumuz yıl, ilk gönüllü dernek (Deniz Arama ve Kurtarma Derneği) İstanbul’da kurulmuştur. Kulübümüz ile bu dernek arasında temaslar devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Sinop’taki diğer sivil kuruluşlarla böyle bir örgütlenmeye yönelik girişimlerimiz başlayacaktır.

 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.