Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

ÇOK ESKİ SPORCUMUZ , EN YENİ ÜYEMİZ

Kulübümüzün 1970 li yıllarda sporcusu olan Ali Vehbi Üstün yeğeninin düğününe katılmak amacı ile kısa bir süre için geldiği Sinopta Kulübümüze üye oldu. Ali Vehbi Üstün Türkiye pirat birinciliğinde gençler sınıfında yarışarak Şentekin Sönmez, Mahmut Ustaoğlu, Vahap Coşkun, Berat Sancar, Oğuz Özcü, Gültekin Sönmez, Okan Alpar ve Rahmetli Akın Alpar ile birlikte kulübümüzü temsil etmişti.

Daha sonraları TYF tarafınca düzenlenen kurslara katılarak hem monitörlük hem de yelken hakemi belgesi edinmiş 1974-76 yılları arasında ise optimistcilerimizin başında çeşitli dış yarışmalarda yönetici olarak görev almıştı.... Sinoplu tüm yelkencilerin başına gelen şey Ali Vehbinin de başına geldi. Önce Üniversite (Yüksek denizcilik okulu makine bölümü) okuyup meslek sahibi olmak,  sonrada çalışıp hayatını kazanmak amacı ile Sinoptan , Kulüpten ve Yelkencilikten uzak kaldı.

Denizlerde geçen uzun yıllar ardından Çarkcıbaşılıktan ayrılan ve uzun bir süredir İstanbulda Ticaret ile meşgul olan Ali Vehbi halen orada yaşıyor. Bu kez Sinop'a geldiğinde Kulübümüzü ziyaret edince eski günlerin hatırına 1 Temmuz yarışlarında görev alıp hakemlik  yapmaktan kurtulamadı ve bu arada destek amacı ile eski kulübüne üye oldu. Yukarıdaki fotoğrafta soldan sağa Ali Vehbi Üstün, Oğuz Özcü, Cenker Sencer  Ersin Batmaz Kulübümüz bahçesindeler. Cenker ve Ersin sabırla bu mekanın 40 sene önceki halinin  hikayelerini  dinlerlerken.

 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.