Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Anı fotografları / Simin ARIKAN

İlk kurulduğunda, kulübümüz henüz Sinop Su Sporları İhtisas Kulübü iken optimist takımımızda iki canavar gibi yelkenci vardı. Abla Sema Arıkan ve küçük kardeşi Simin Arıkan. 1962-72 'li arasında Sinopta yaşadılar, İstiklal ilkokulunu bitirdiler ve ortaokula gittiler radarda mühendis olarak çalışan babaları Saim bey Adana İncirlik üssüne tayin olunca  Sinoptan taşındılar. Bir daha da onlardan haber alamamıştık. Simin tam 42 yıl sonra İnternet sitemiz vasıtası ile bize ulaştı ve bir hazine niteliğindeki arşivini burada sizlerle paylaşmamız için gönderdi. Simini ve Semayı şimdiki Optimistçilerimize o zamanın  hikayelerini anlatmak üzere Sinop'a bekliyoruz.

 

.



1970 Ağustos ayında Samsunda yapılan ilk Karadeniz Bölge birinciliğinde  küçükler grubunda Simin 2. büyükler grubunda ise  Oğuz 1. Sema 5. olmuşlardı Aşağıdaki fotoğrafta oturanlarda sol başta Oğuz Özcü , sağ başta ise Simin Arıkan yeralıyor. Sema Arıkan ise arka sırada soldan ikinci. O yarışlar kulübümüzün katıldığı ilk resmi yarışlardı. Sinop takımı 1. Samsun 2. ve Zonguldak Erdemir 3. olmuştu.

Yukarıdaki fotoğrafta ise Küçükler grubunda dereceye giren Mehmet Danışman (Samsun) , Ali.... (Samsun), Simin (Sinop) ve Ahmet Danışman (Samsun).

Simin ertesi sene de yarışmaya devam etti ve Kulübümüzü bu kez de Şentekinle beraber Ankara Mogan gölünde yapılan Türkiye birinciliklerinde temsil ettiler. Bu yarışlar sonunda Şentekin büyükler grubunda Türkiye 2. olurken, Simin de Küçükler grubunda Türkiye 3. Olmuştu. O zaman Siminin yarışan tek kız yelkenci olması basının büyük ilgisini çekmişti. Türkiyenin bir çok klübünde kız yelkenci yokken biz de 3-4 tane vardı ve derece yapıyorlardı.

 

Yukarıdaki fotografta sağ başta yer alan Gülnaz Dokuzoğlu O zamanki Sinop Valisi İsmail Dokuzoğlunun kızı idi ağabeyi Ertuğrul ile birlikte kulübümüzde yelken yaparlardı. Gülnaz mütevazi, doğal ve canlı kişiliği ile kulübümüz çevresinde herkese kendisini sevdirmiş bir arkadaşımızdı. Duyduğumuza göre yakalandığı ve uzun süre mücadele ettiği bir hastalığa yenik düşmüş ve Gülnaz artık aramızda yok . Kendisini sevgi ile hatırlıyoruz.

 

İşte çok değerli bir fotoğraf ve hikayesi  :
1970 yılı yazında  ilk kez İstanbulda İstanbul Yelken Kulübü tesislerinde düzenlenen Türkiye Optimist birinciliğine katılmak üzere Kulübümüzün yarış kafilesi o zamanki Beden Terbiyesi İl müdürü (GSİM) Cihat Kayacan başkanlığında Sinoptan Yola çıkar. 3 adet ahşap optimist, ahşap direkleri ve bez yelkenleri ile birlikte YSE nin bir kamyonuna yüklenip önden gönderilmiştir . Ancak kafile her ne hikmetse doğrudan İstanbula değil önce Ankaraya gider (Ya müdür beyin Ankara'da Genel Müdürlükte bir işi vardır ya da İstanbul otobüsünde bilet bulunamamıştır). Ankaraya gelinir Ulus'ta mütevazi bütcenin elverdiği ekonomik bir otele yerleşilir.

Ertesi gün  yine otobüs ile İstanbula yola çıkılacaktır. Erken yatıp dinlenmek lazımdır. Ama Ankaranın yaz sıcağında uyumak hiç kolay değildir. O günkü koşullarda otellerde havalandırma klima gibi şeyler kurgu bilim gibi hayaldir . Orhan ağabeyden süper bir fikir çıkar. '' Hadi der sizi gençlik parkına götüreyim havuz başında serin serin otururuz''. Gençlik parkına gidilir, kafiledeki çocukları eğlendirmek için gençlik parkındaki ünlü fok Yaşar'ın havuzu ziyaret edilip marifetleri görülür. Daha sonra da havuz başında bir masa bulunur Gelsin Semaver..

İşte bu fotograf , o gece çekilen fotograf. Semaverin solunda Sema Arıkan, sevgili Filiz abla ve Orhan abi, sağında ise Simin Arıkan, Oğuz Özcü ve sevgili antrenörümüz Hızır Tarakçı. O kafilede yer alan müdür bey Cihat Kayacan'ı ve Sevgili Orhan ağabeyi rahmet ve minnetle tekrar anıyoruz.. 

 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.