Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

SAR projesi 2011 Deniz çalışmaları

Kış kursunun tamamlanıp sınavın yapılmasının ardından iskeleye inen minik SAR kursiyerleri 25 Mayıstan bu yana düşe kalka, ıslana kuruya deniz çalışmalarına devam ettiler.

Deniz çalışmaları sakin havalarda kulüp önünde, sert havalarda ise bahçeler kumsalının ve antik tersanenin önünde kurulan parkularrda devam etti.. Önceleri Özden hoca, Sergen ve Doğancan ağabey ile birlikte binilen optimistlerde ilk seyir dersleri alındı.. Daha sonra tek başına tekneye binenler iki şamandıra arası apaz çalışmaya geçtiler.

Daha sonraları Orsa seyir başladı.. Şimdilerde en az yarısı yavaş yavaş 3 şamandra arası yarış eğitimi almaya başladılar.. Halen orsa çalışmasına ve hatta apaz çalışmasına devam edenler var ama yakında Haziran sonunda yarış zamanı geldiğinde hepsi hazır olacak ve okulları adına yarış rotasında mücadele edecek, start hattından önde çıkmaya, finish hattına önde girmeye çalışacaklar....

İlk başta 15'er kişilik iki gruba ayrıldılar, okullar kapanana kadar bir gün bir grup bir gün diğer grup gelerek saat 16:00 ile 18:00 arası çalıştılar.. Okullar tatil olup karneler alındıktan sonra çalışmalar biraz daha hızlandı her gün geldiler ve en az 3'er saat çalıştılar... bazıları ıslanmayı, denizi, denize düşmeyi, batmayı sevmediler, bazıları komsantre olmayı ve saatlerce sabır etmeyi sevmediler ve çalışmalara devam etmek istemediler.. Biz onlara anlayış gösterdik ve aşırı israrcı olmadık.. her durumda şu anda çalışmaya devam eden 20 minik kursiyer iyi birer yelkenci ve denizci olmaya şimdiden adaylar..

 
 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.