Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü
 
 

Şeref kürsüsü

Kulübümüzün Türkiye Yelken Federasyonu tarafınca düzenlenen resmi yarışmalara katılmaya başlamasından bu yana tam 40 yıl geçmiş. Katıldığımız ve birincilik kazandığımız ilk yarış 1970 yılında Sinop, Samsun ve Zonguldak/Ereğli yelken kulüplerinin katılımı ile Samsunda düzenlenen Karadeniz Gurup birinciliği.

O günden bu güne kadar zaman zaman aralıklar olsa da maddi imkanlar oranında az ya da çok yelkenci ile bir çok resmi resmi yarışa katıldık. İlimizde grup birincilikleri va hatta Türkiye birincilikleri düzenlendi. Kulübümüz müzesi alınan madalyalar ve kupalar ile doldu. Kulübümüzden onlarca milli sporcu yetişti onlarla gururlandık. Milli takıma eskiden sadece sporcu veren kulübümüz artık antrenör de vermeye başladı. Kulübümüzden yetişme milli yelkencimiz Mahmut Saral (Rahmetli Mahmut Reisin torunu ve arkadaşımız Hayri Saral'ın oğlu) Optimist Milli takımımızın Antrenörü olarak inanılmaz başarılar elde ediyor ve hepimizin yüzünü ağartıyor.

2009 yılında Mahmut Saral ve içinde Sergen'imizin de yer aldığı optimist milli takımımız, takım yarışlarında Avrupa birincisi olmayı başardı ve hepimizi gururlandırdı. Aşağıdaki resimde Sol başta Mahmut Saral'ı Avrupa birincisi olan optimist milli takımımız ile birlikte görüyoruz.


Tüm bu yarışlara katılarak derece elde etmiş ve / veya milli takım yelkencisi olarak ülkemizi temsil etmiş olan sporcularımızın bir kısmının adları kulübümüz girişindeki bir duvarda bulunan şeref yelkenine birer plaka ile çakılı. Bilgi noksanlığı nedeni ile bu yelkende yer almayan Şentekin Sönmez , Hüsnü Coşkun gibi eski başarılı Sporcularımızın plaketleri ise en kısa sürede bu yelkende yerini alacak.

Ekli sayfadaki tabloda  kuruluşundan günümüze kulübümüz adına şeref kürsüsüne çıkmış, tüm sporcularımız tarih sırasına göre listelendi. Onur yelkeninden kopyalanan bu bilgilerin tekrar gözden geçmesi ve aradaki eksiklerin mutlaka tamamlanması ve hatalı bilgiler varsa düzeltilmesi gerek. Fotograflar ise ilgili sporcuların güncel fotografları ile değil , yarıştığı döneme ait fotografları ile tamamlanacak . Yavaş yavaş bütün bu eksiklerin tamamlanmasını hep birlikte sağlayacağız. Şeref Tablosunu İncelemek için buraya tıklayınız.

Ekli ikinci sayfada ise bu güne kadar milli forma ile ülkemizi temsil etmeyi başarmış kulüp sporcularımızın zafer fotograflarını yayınlayıp onları bir kez daha kutlamak ve onurlandırmak istedik.
Milli yelkencilerimizin fotograflarını görmek için burayı tıklayınız.

 
 
 
ANASAYFA | SKY HAKKINDA | TARİH/COĞRAFYA | YELKEN OKULU/ADB SINAVI | PROJELER | FOTOĞRAF VİDEO ALBÜMLERİ | PUPA YELKEN| İLETİŞİM
SİNOP KARADENİZ YELKEN KULÜBÜ
Adres: Gazi Caddesi, No: 36, 57000 Sinop - Türkiye
Tel: 0543 1923 057  Email: [email protected]
 
Bu Sitenin Web Sitesi Tasarımı ve Dinamik İçerik Yönetimi Red Bilişim Tarafından Gerçekleştirilmiştir.